Cinta Coffee Rotterdam

Op de Coolsingel in Rotterdam zit Cinta Coffee, een koffiebar met een Indonesische twist. Een plek waar ik me vanaf het eerste moment direct thuis voelde. Niet alleen vanwege de moderne versie van de Indomie (brings back good memories!) maar ook vooral vanwege het enthousiasme van de eigenaar Guido.

Een paar maanden geleden zag ik op Facebook voorbijkomen dat er een nieuwe koffiebar in Rotterdam zou komen, genaamd ‘Cinta Coffee’. Ik herkende meteen het Indonesische woord ‘Cinta’ en was direct verkocht. Daar moest ik heen! De dag van de opening was ik er als de kippen bij en voelde me direct thuis. Ik werd vol enthousiasme ontvangen door de eigenaar Guido. We spraken over Cinta Coffee, maar ook over mijn bedrijf LARAS. Over de dingen die we herkennen van elkaar als ‘Indo ondernemers’. En natuurlijk over eten, heel veel eten en een beetje koffie Tubruk (ik ben geen koffiedrinker).

INDONESISCHE TWIST

Het is geen toeval dat Guido het Indonesische laat terugkomen in zijn koffiebar. Hij wil namelijk de Indonesische cultuur op zijn eigen manier doorgeven. Dat hij het op zijn eigen manier doet dat merk je heel goed, vooral in het eten.  Guido heeft het koken vanuit huis meegekregen. Hij keek als kleine jongen graag mee in de keuken hoe zijn ouders heerlijke Indonesische gerechten maakten. Dit moest vast geweldig zijn met twee Indonesische ouders. Met Cinta Coffee heeft hij een manier gevonden om Indonesisch te koken op zijn manier, op een moderne manier. Hij bedenkt zijn eigen recepten voor zijn snacks en lunchgerechten met een Indonesische twist.

INDOMIE

Bij ons was er altijd wel Indomie in huis. Vaak als ik laat thuiskwam at ik Indomie als midnightsnack. Soms was mijn moeder nog wakker en maakte dan de mie voor mij. Ze deed daar altijd extra groenten en gebakken uitjes bij, het werd ineens een heel mooi en veel lekkerder gerecht. De Indomie van Guido doet me hier heel erg aan denken – een upgrade van de Indomie. Het brengt me terug naar die mooie tijd.

Naast de Indomie kun je natuurlijk nog veel meer lekkere lunchgerechten en snacks bestellen bij Cinta Coffee. Je kunt er ook terecht voor een lekkere salade, spekkoek, pandan cake en Teh botol. Sommige dingen blijven op de kaart staan en een aantal dingen zullen wisselen. Guido zit bomvol goede ideeën voor nieuwe snacks, gerechten en drankjes met een Indonesische twist. Ik ben dan ook van plan om telkens als er weer iets nieuws is dit te komen proeven en dit met jullie te delen. Want geloof me, het is uniek en enak! Be prepared voor een explosie van herinneringen en veel lekkers.

Cinta Coffee Update 2019: helaas is Cinta Coffee gesloten!

Coolsingel 83, Rotterdam

Meer informatie vind je op de Facebookpagina van Cinta Coffee: https://www.facebook.com/cintacoffeerotterdam/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *