Selamat datang (welkom)!

Welkom! Ik ben Lara Peeters en ik schrijf over Indonesische textiel en mijn Indo ontdekkingen: Indo spots, food en events. Voorheen stonden mijn berichten op Indoness.nl, alleen ben ik helaas daar bijna al mijn blogposts kwijtgeraakt 🙁 Ik ga hier weer verder. I write in Dutch, so I can express my feelings better.

‘WIE BEN IK?’

Toen ik ongeveer 25 jaar was had ik ineens sterk de behoefte om mijn roots te ontdekken. Vragen als ‘wie ben ik?’ en ‘waar kom ik vandaan?’ gingen constant door mijn hoofd. Ik ben half Nederlands en half Indonesisch, hoewel ik altijd met open armen werd ontvangen door beide kanten voelde ik me er ergens niet helemaal ‘thuis’. Ik voelde me een beetje tussen wal en schip zitten, en ik merkte dat ik de behoefte kreeg om op te zoek te gaan naar waar ik me ‘thuis’ voel.

OP ONTDEKKINGSTOCHT

En zo startte ik mijn ontdekkingstocht naar mijn Indo roots. Ik ging me meer verdiepen in onze familieverhalen – zowel van de Nederlandse als de Indonesische kant. En ging me steeds verder verdiepen in het Indo zijn. Indo, een deel Europeaan en een deel Indonesisch/ Indisch zijn – een woord waarvan ik toentertijd de betekenis niet eens wist. Note: de meningen verschillen over de betekenis. Lees er meer over in mijn blogpost Ben ik een Indo?

VERBONDENHEID

Er ging een wereld voor me open, de wereld van het Indo zijn. Ik voelde me sterk verbonden bij al het Indo eten wat ik at, de kleding die ik droeg gemaakt van Batik en Ikat, de pasar malams ( nu Tong Tong fair) en andere spots en events waar ik heen ging en alle Indo’s die ik ontmoette. Ik voel me verbonden met alle mensen, we zijn tenslotte ‘one big family’. Maar met Indo’s van mijn generatie voel ik me enorm verbonden. Ik kan uren praten met Indo’s die ik net heb ontmoet. Dit alles heeft me enorm geholpen en helpt me nog steeds in deze geweldige ontdekkingstocht. Zo leer ik steeds meer over het Indo zijn en over mezelf.

Ik vind het belangrijk om mijn ervaringen te delen om inspiratie te geven aan andere Indo’s om hun roots te ontdekken en uit te dragen. Om anderen te helpen en om de Indoness (Indoheid) door te geven aan volgende generaties. Sharing = Caring! Daarnaast ben ik mijn bedrijf LARAS begonnen, als product van mijn ontdekkingstocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *